Afbeelding

Dieze West werkt hard aan eerherstel met prima overwinning op derdeklasser

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Dieze West heeft zichzelf weer opnieuw uitgevonden en werkt, fris en fruitig na een desastreus laatste seizoen, hard aan eerherstel. De 4-1 overwinning op derdeklasser VIOS Vaassen in de districtsbeker belooft veel goeds.

Dat de multiculturele volksclub ooit weer in de hoofdklasse terecht komt, lijkt uitgesloten, maar het doet in ieder geval weer denken aan de glorietijden, zaterdag op het Hoge Laar. In de eerste officiële wedstrijd speelt Dieze West weer aantrekkelijk voetbal, met veel druk naar voren en ruimte achter de kwetsbare defensie. Nejim El Atiaoui zet als aanvoerder opnieuw de lijnen uit en houdt het spel simpel terwijl om hem heen veel begenadigde, balverliefde spelers vaak net een actie te veel willen maken. De stem van Tom IJzerman schalt ook weer over het veld. Het enige verschil is dat de beginnende trainer zijn elftal niet meer aanstuurt van achteruit maar vanaf de zijlijn. Naast hem voor de dug-out zit Badr El Hamdouni, die tot het meubilair van Dieze West behoort.

Zo bezien is er weinig veranderd, maar na de kansloze degradatie uit de hoofdklasse, de financiële wanorde die aan het licht kwam en een desastreus verlopen seizoen in de vierde klasse moet de club hard aan de bak om weer in de gunst van de Zwolse voetballiefhebber te komen. IJzerman weet het: “Ik wil dat mensen hier weer komen voor het voetbal. Dat het publiek geniet van ons spel en dat tegenstanders hier een leuke pot komen spelen. Het moet weer over voetbal gaan”, zegt de man die samen met assistent El Hamdouni een, zeker voor vierde klasse-begrippen, alleraardigst elftal bij elkaar sprokkelde. Een elftal waarmee hij gelijk voor de titel wil gaan. Dat lijkt hoog gegrepen voor een ploeg die vorig seizoen één-na-laatste werd, maar met de aanwezige kwaliteit gaat Dieze West meedoen om de bovenste plaatsen. Of IJzerman er ook meteen een kampioensploeg van gaat maken, is de vraag.

Aanvoerder Nejim El Atiaoui heeft veel vertrouwen in zijn oud-ploeggenoot, 'Tommie'. Het is één van de redenen dat hij terugkeerde van Unicum Lelystad, waarmee hij kampioen werd in 3B. Reistijd is de voornaamste reden. "Ik had er geen zin meer in. Helemaal die kant op (Lelystad) om te trainen en dan moet je daarna nog werken, nee. Lekker met de jongens hier, met Tommie, zeven jaar mee gevoetbald. Makkelijke keuze voor mij. Hij belde me één keer en toen wist ik het al."

El Atiaoui is qua fitheid nog niet waar hij wil zijn, maar is onmiskenbaar de leider en heeft zijn neusje voor de goal niet verloren. De middenvelder anticipeert op een geweldige passeeractie van Rachid Lahzal en komt voor de goal om diens voorzet binnen te glijden. Het is de 3-0 en de beslissing in de groepswedstrijd van de districtsbeker oost. Hatto Heim en Vierhouten zijn gewaarschuwd, evenals de tegenstanders in 4D.

Afbeelding
Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden