Afbeelding
Pedro Sluiter

Parkpaviljoen de Wezenlanden: Alom waardering, nu de fine tuning

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ASSENDORP - Leisure in stadspark de Wezenlanden; kinderboerderij, skatebaan, basketbal- en panna voetbalveld, wandelpaden en sinds vorig jaar mei horeca in het Parkpaviljoen. Ook dè locatie voor evenementen, van klein tot groot. Meerdere spelers, dus samenwerken. Dat lukt niet altijd.

“Enerverend”, dat zeggen Romy en Romano Meijer van parkpaviljoen de Wezenlanden over hun eerste horecajaar in Zwolle. Gestart met 16 man personeel, inmiddels is het personele team gegroeid naar 35 medewerkers, blijkt deze horecagelegenheid een welkome aanvulling op het totale aanbod in de stad. Ruim een jaar onderweg, toch voelt het voor beiden als langer. “Thuisgevoel, dat hebben wij hier snel gekregen. Na de openingsdag hebben wij het drukker dan vooraf gedacht. En de waardering van de ‘Vrienden van Assendorp’ is iets waar wij trots op zijn.” Dat de locatie een schot in de roos is, blijkt wel hoe gasten de super hete zomer bij het parkpaviljoen hebben ervaren. “De gunstige ligging vanwege de open vlakte maakte ons terras tot het koelste plekje van Zwolle. Wel was er dipje in de namiddag. Wij zagen een verschuiving van tijden. In de vooravond kwamen de mensen weer”, zegt Romy. En over de gasten: “heel gemêleerd. Veel gasten uit de buurt maar ook de Zwollenaar zelf. Wij koesteren de gedachte om het hier huiselijk te houden. Geen sterrenambities, wel lekker Bourgondisch en mediterraans. Wij staan open voor nieuwe ideeën, spelen echt niet alleen op safe. Eigenlijk willen wij het hier nog wel gekker en leuker maken. Na een jaar draaien is de routing bekend, nu nog het fine tunen.”

Amstel Live

Ondernemen in een park waar de laatste jaren sprake is van een toename van festivals en evenementen, betekent ook samenwerken en zaken op elkaar afstemmen. Met het jaarlijkse Bevrijdingsfestival, goed voor meer dan 100.000 bezoekers, is dat geen probleem. Men weet elkaar te vinden. Dat de eerste editie van het event de Vliegende Vrienden van Amstel Live! in park de Wezenlanden plaats vindt, was voor de Meijers een complete verrassing. “Dat nieuws hebben wij uit de krant moeten vernemen. Als horeca in het park zijn wij laat door de organisatie op de hoogte gebracht. Wij begrijpen dat de gemeente baat heeft om dit soort grootschalige evenementen in huis te halen. Dan is het mooi als je elkaar kunt versterken. Meer activiteiten, prima maar hou ook rekening met ons. Amstel Live is zo’n grote organisatie dat wij hadden gehoopt op korte looplijnen. Dat bleek niet het geval, terwijl wij voor die dag (15 september vindt het evenement plaats) al reserveringen hadden geboekt. Dat gaat gewoon door want die dag zijn wij normaal geopend. Alleen is de entree tot ons parkpaviljoen dan via de kinderboerderij.”

Golfbaan

Voor donderdag 6 september heeft JCI (Junior Chamber International/voorheen Junior kamer van Koophandel) de eerste editie van het Wezenlandenpark Open georganiseerd. Een bijzonder sponsor golftoernooi waarvan de opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds Zwolle. Een unieke kans om te golfen in het mooiste park van Zwolle. Of, om gewoon een kijkje te nemen. Info: www.wezenlandenparkopen.nl