Johnsen Bacuna
Johnsen Bacuna Pedro Sluiter

Berkum benodigt nog wat finetuning

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De opmerking van de omroeper van Berkum is veelzeggend, een beetje cynisch zelfs. Opponent csv Apeldoorn krijgt de felicitaties voor een puntendeling. Met de 1-1 remise doet Berkum zichzelf namelijk veel te kort.

De thuisploeg is csv Apeldoorn op alle fronten de baas, maar de stapel aan kansen blijft onbenut. Twee daarvan moeten raak zijn en dan kijkt niemand raar op van een 2-0 ruststand. Een counter eindigt met een volley op de winkelhaak van Chris van der Meulen en de volledig vrijstaande Jason Huisman stuit op keeper Patrick Jansen.

Yanick Kaluzi beseft het na afloop maar al te goed. “Daar moeten we zeker stappen in maken, de keuzes voor de goal”, duidt de nieuwe spits het probleem aan. Een week eerder tegen WHC verzuimde Berkum al om meer afstand te nemen en werd het na de 2-1 nog spannend. Nu houdt het csv Apeldoorn in leven. “We waren de betere ploeg, maar als we niet scherp zijn in de 16, dan wordt het lastig”, weet Kaluzi.

De bezoekers komen na een uur spelen zelfs op voorsprong door een schitterend schot in de kruising. Berkum is even van slag, maar herpakt zich als Björn Bakker inspeelt op Kaluzi. De van Harkemase Boys gekomen aanvaller prikt raak voor zijn eerste in het witte shirt. Kaluzi is ervan overtuigd dat er meer zullen volgen als de afstemming met Chris van der Meulen en Bacuna gefinetuned is. “Zij zijn het nog niet gewend om met zo’n spits als ik te combineren”, vertelt Kaluzi, die in de kaats de buitenspelers ook kan bedienen. “Dat moeten we erin slijpen. Als dat lukt, dan weet ik zeker dat we een dodelijke aanval hebben. We moeten zo doorspelen, alleen de eindfase moet meedogenlozer.”

Kaluzi, Bacuna en Van der Meulen moeten alledrie aan tien à vijftien goals kunnen komen: bij elkaar opgeteld het aantal van een wreed trio. Bij Raymond Schuurman krullen de mondhoeken bij het horen van die cijfers. De trainer tekent ervoor, maar eerst de puntjes nog op de i.