Afbeelding

Goud voor Swols duo op EK synchroonzwemmen

Sport

ZWOLLE - Natasja van Schuppen en Fokko de Gans hebben goud veroverd op de EK synchroonzwemmen voor Masters (zwemmers van 25 jaar en ouder) in Kranj, Slovenië. De Europese zwembond 'Ligue Européenne de Natation' afgekort LEN noemde het
kampioenschap historisch.

Ruim vijfduizend deelnemers deden mee in vijf verschillende disciplines. Het synchroonzwemteam van Swol 1894 reisde vorige week vol verwachting af naar Slovenië.

Fokko de Gans, Natasja van Schuppen en Thirza Hoekstra hebben hard getraind voor dit hoogtepunt aan het einde van het seizoen samen met het begeleidend team bestaande uit Karin Zieltjens en Gerhard Burgman. Zij hadden er het volste vertrouwen in. “Maar het is niet de eerste plek die telt, het gaat om de maximaal haalbare prestatie", zeiden ze vantevoren al. Toch kwam die eerste plaats er.

Met een totaalscore van 120.9933 punten zwommen Fokko (uit Ermelo) en Natasja (uit Kampen) een persoonlijk record en met zes punten voorsprong op de rest pakten zij een schitterende gouden medaille in de leeftijdscategorie 40-49 jaar. “ We zijn meer dan tevreden. Dit hadden we niet verwacht.” Natasja pakte ook nog een knappe negende plek met haar solo in een sterk deelnemersveld.

Thirza, die voor de laatste keer voor Swol 1894 uitkwam, behaalde met haar solo de twaalfde plek op
de ranglijst in de categorie 40-49. “Tanya, Petra en Karin heel erg bedankt voor alle
voorafgaande trainingen."

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11