Afbeelding

Meer roeiers dan ooit in twintigste editie roeimarathon ZRZV

Sport

ZWOLLE - Met 31 ploegen deden er dit jaar meer roeiers dan ooit mee (130) aan de roeimarathon rond de Mastenbroeker polder. Afgelopen zaterdag vond de race georganiseerd door de ZRZV (Zwolsche Roei- en Zeilvereniging) voor de twintigste keer plaats.

Er werd gevaren in C-boten, met twee of vier roeiers en stuurman/vrouw en enkele wherry's, bredere boten met twee roeiers en twee stuurlieden. Na een aanlooproute van circa vijf kilometer vanaf het clubgebouw van de ZRZV aan de Holtenbroekerdijk startte de marathon om 10.00 uur vanaf de Spooldersluis.

De boten voeren eerst over de IJssel richting Kampen waar de tijd even werd stilgezet voor het passeren van de Ganzesluis naar het Ganzediep. Na de sluis ging de wedstrijd weer verder over het Ganzediep, de Goot en het Zwarte Meer en over het Zwartewater via Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt naar het clubgebouw van de ZRZV. De eerste boten arriveerden rond 14.30 uur bij het clubhuis van de ZRZV. In totaal hadden de roeiers er toen 54 kiliometer op zitten.

De winnende ploegen van 2016 en 2017 deden ook dit jaar weer mee aan de wedstrijd. Dit jaar was de C4 uit Oldenburg (Duitsland), die ook in 2016 won, de sterkste ploeg. De ploeg van een combinatie van de ZRZV en studentenverenigingen uit Zwolle en Enschede, die vorig jaar de snelste tijd roeiden, werden tweede. Een ploeg van de Amsterdamse vereniging RIC was de snelste in de groep C2-boten.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59