Heren in de Voorganck op weg naar winst (
Heren in de Voorganck op weg naar winst ( Herman Engbers

Heren Hattem Roeit winnen op het Zwartewater

Sport

ZWOLLE - Sloeproeivereniging Hattem Roeit heeft met drie teams meegedaan aan de Zwartewaterrace in Zwartsluis. Eén van de teams nam zaterdag een dubbele eerste prijs mee naar huis.

De vijftiten kilometer lange route startte en eindigde in Zwartsluis, en liep over het Zwartewater naar Genemuiden en Hasselt. Voor drie teams van Hattem Roeit, een damesteam, een herenteam en een mixteam, klonk even na het middaguur het startschot voor een race waarin de teams te kampen hadden met afwisselend wind tegen en wind mee. Dit vergde veel van de roeiers en de stuurlieden.

De drie teams hebben hebben hun stempel gedrukt op de race en de uitslag. Het herenteam in de Voorganck, een kuikensloep, heeft daarbij twee eerste prijzen in de wacht gesleept. Met een tijd van 1 uur en 29 minuten is het team eerste geworden in hun klasse en eveneens eerste in het kuikensloepklassement. Er kan door alle roeiers teruggekeken worden op een mooie dag met een goed geroeide race.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n zestig leden uit met name Hattem en Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Voor meer informatie, check www.hattemroeit.nl.

 Mixteam in de WIJsselland
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30