Pedro Sluiter (archief)

Pijnlijk verlies voor hockeymannen in Tiel

ZWOLLE – De mannen van HC Zwolle hebben een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. Tegen Kromhouters, nota bene een promovendus, verloor de ploeg van trainer Pancho van den Broek met 4-1. De vrouwen waren kansloos in Bloemendaal tegen HBS: 5-0.

“Met alle respect voor Kromhouters, maar dit ligt bij ons”, zegt Van den Broek na de nederlaag in Tiel. Een bittere pil voor de ploeg die na de degradatie uit de overgangsklasse zo snel mogelijk terug wil naar dat niveau. Zwolle won vorige week met 8-0 en begon ook tegen Kromhouters prima met een doelpunt van Jeremy Bourgonje (strafcorner) na anderhalve minuut. Bourgonje heeft er hierdoor al vijf inleggen dit seizoen.

“Daarna werden we slordig aan de bal. We schakelden op de één of andere manier terug en zakten weg naar een niveau waar we niet meer van terug kwamen. Het ging van kwaad tot erger”, aldus Van den Broek, die Kromhouters na een kwartier langszij zag komen. Een kwartier voor tijd werd het 2-1, waarna Zwolle nog een paar opgelegde kansen om zeep hielp. In de slotfase liep de thuisploeg uit naar 4-1.

Lege handen

Voor de hockeysters is de 5-0 geen onoverkomenlijk verlies, tegen een ploeg die vorig seizoen om de titel streed in de overgangsklasse, al viel de uitslag wat hoog uit. Na de eerste 35 minuten stond het al 3-0 voor HBS. Na de pauze kwam Zwolle beter voor de dag, maar een wedstrijd konden ze er niet meer van maken. Zwolle verloor de eerste competitiewedstrijd met 1-2 van Union en staat dus nog met lege handen.