Afbeelding

Ook kinderen kunnen bij Pals Opticiens terecht voor de mooiste, hipste en nieuwste brillencollectie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Pals Opticiens heeft de grootste collectie kinderbrillen van Zwolle. De opticien heeft bij de nieuwe collectie goed gelet op het modebeeld. Een hippe en trendy bril volgens de laatste mode, waarmee je je tegelijkertijd onderscheidt, is snel gevonden.

Dat een bril naast functioneel ook echt een stijlicoon is, is voor kinderen misschien nog wel belangijker dan voor volwassenen weet eigenaar Gert Schonewille van Pals Opticiens. “Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en kinderen willen er goed bij lopen. De mode dit jaar is kleurrijk en minimalistisch.”

De collectie van Pals wordt gedurende het jaar ververst. De Zwolse brillenspecialist werkt alleen met leveranciers die meehelpen de collectie up to date te houden. Niet direct zichtbaar, maar minstens zo belangrijk, is dat ze bij Pals alles weten over hoe je jouw ogen gezond houdt. Eventuele oogaandoeningen maar ook afwijkingen kan Pals signaleren. Een voorbeeld van dat laatste is fixatie disparatie. Daarbij zijn ogen gezond, maar werken ze onvoldoende samen. Soms krijgen kinderen die dit hebben ten onrechte het stempel dyslectisch te zijn, weet Schonewille.

Naast genetische aanleg kunnen externe factoren als blauw licht (denk aan smartphones en tablets) en voeding van invloed zijn op zicht en een langdurige gezondheid voor het oog. De gezondheid staat weer centraal tijdens de Nationale Oogmeetweken in oktober. Jong en oud kunnen dan bij Pals binnenlopen voor een gratis oogmeting. Dat kan je doen als je vermoedt dat je ogen minder worden, maar ook preventief om er zeker van te zijn dat alles nog goed is.

Pals Opticiens
Thomas à Kempisstraat 63
8021 BJ Zwolle
(038) 455 11 77
info@palsbrillen.nl