Afbeelding

Goed nieuws voor mensen die hart voor de buurt hebben.

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Sta klaar voor je buurt en verdien wat bij met het aannemen van pakketjes.

Steeds meer mensen bestellen op online. Verschillende pakketbezorgers rijden door de wijk, maar 40% van de mensen is niet thuis voor de bezorging. Door al die bezorgpogingen rijden er in de gemiddelde straat dagelijks 13 pakketbusjes. Die zijn goed voor 34% van de fijnstof in de wijk. Wie pakt de handschoen op, staat er klaar voor de wijk en verbindt de buurt?

ViaTim is een jonge organisatie die bouwt aan een landelijk netwerk van ViaTim Punten. Dit zijn mensen die het leuk vinden om tegen een vergoeding pakketten aan te nemen voor hun buurtgenoten. Zo’n ViaTim Punt is overdag vaak thuis en wil klaarstaan voor de buurt. Zo kan de bezorger altijd zijn pakketje kwijt. Het aannemen van pakketten is slechts de eerste dienst; binnenkort gaat ViaTim uitbreiden met andere diensten.

ViaTim zoekt mensen die deze belangrijke rol op zich willen nemen, willen bijdragen aan hun eigen geluk en het welzijn van de wijk. ViaTim Punten hebben meer contact met hun buren, dragen bij aan een beter milieu en verdienen ook nog eens wat bij. Melvin Muthing is een ViaTim Punt in Almelo en vind het extra contact met zijn buurtgenoten erg fijn: “Je leert op een laagdrempelige manier je buren kennen. Overdag werken zij en nu kunnen ze makkelijk ‘s avonds hun pakket ophalen. Wat we verdienen sparen we voor de kinderen.”
Lijkt het jou wel wat om deze rol op je te nemen, de buurt te verbinden en wat bij te verdienen? Neem dan eens een kijkje op de site van ViaTim en meld je vrijblijvend aan.

www.viapunt.viatim.nl/aanmelden