Afbeelding

Lichtjes rollen door de stad tijdens vijfde Night Skate Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Kijk niet raar op wanneer je vrijdagavond een lint van lichtjes door de stad ziet bewegen begeleid door het geluid van over straatstenen rollende wieltjes.

Het is tijd voor de laatste Night Skate Zwolle van dit jaar. En dit keer is het een echte NIGHT Skate, want de zon gaat al vroeg onder. Er wordt daarom verzocht lampjes mee te nemen. Veiligheid voor alles, en bovendien geeft het een mooi beeld.

"We beginnen om 19.00 uur met de Stunned Warming Up om te oefenen met remmen en rijden in een groep. Om 19.30 uur klinkt het startschot en gaan we skaten op de openbare weg richting Stadshagen onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en twaalf jaar of ouder is, kan meedoen. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur (bijna vijftien kilometer). Deelname is gratis, maar tijdens de pauze wordt met de pet rondgegaan", laat Schaatsvereniging Zwolle weten in een persbericht.

Cheque overhandigen aan Ronald en Stichting MS Research
In augustus is er, samen met Ronald Mulder, geld opgehaald voor Stichting MS Research. En we hebben met z’n allen een mooi bedrag opgehaald. Rond 19.15 uur geeft de jeugd van Schaatsvereniging Zwolle voor de start in Park De Wezenlanden de cheque aan Ronald Mulder en Stichting MS Research.

Naast een lampje is het dragen van een helm verplicht tijdens de Night Skate. Het is geen probleem als je zelf geen skates hebt want Fila Skates stelt skates en helmen beschikbaar om uit te proberen. Meer weten? Check de site www.nightskatezwolle.nl.

Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30