Afbeelding

Veel te beleven bij open huis nieuw onderkomen Boer Kampen Diertotaal

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Boer Kampen Diertotaal is sinds 20 juli te vinden in een gloednieuw pand aan de Ambachtsstraat. Komend weekeinde (28 en 29 september) is de officiële opening met tal van activiteiten en aantrekkelijke acties.

Het nieuwe pand is energieneutraal. Er liggen 720 zonnepanelen op het dak en wat betreft de koeling en verwarming wordt gebruikgemaakt van drie warmtepompen en 13 verticale gesloten lussen van 150 meter diep, zodat er geen drinkwater uit de grond wordt onttrokken.

aardwarmtepompen van 150 meter diep. Ook is er LED-verlichting en is het pand voorzien van vloerverwarming.

“Met de verhuizing gaan we terug naar de oorsprong”, zegt mede-eigenaar Jan-Rein Boer. “In 1843 is een vergunning verleend voor een windmolen aan de Molenstraat in Kampen. De molen is er niet meer, maar vanuit deze plek is ons bedrijf ontstaan. Begonnen met windenergie. Nu, 175 jaar later zijn we terug bij duurzaam ondernemen zoals het bedrijf ooit begonnen is.”

In het nieuwe onderkomen heeft Boer Kampen Diertotaal veel meer ruimte. Daardoor is de winkel veel toegankelijker voor mensen met een beperking. Daarnaast is alles gelijkvloers en is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Alle dierengroepen zijn vertegenwoordigd; honden, katten, vogels, knaagdieren, vissen en reptielen. Ook is er veel te beleven voor de hengelsportliefhebbers.

Komend weekeinde is het, onder het genot van een hapje en een drankje, de moeite waard om het nieuwe pand van Boer Kampen Dierentotaal met eigen ogen te bekijken. Er is heel veel te beleven voor jong en oud, zoals een visrokerij en een springkussen. Er is een aquascaper aanwezig die u alles kan vertellen over het creëren van een goede onderwatertuin in een aquarium. Er worden speciale muffins gebakken voor de hond en bezoekers kunnen met een slang op de foto.

Boer Kampen Diertotaal

Ambachtsstraat 1

8263 AJ Kampen

(038) 331 31 65

www.diertotaal.nl

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden