Afbeelding

Kern Fysiotherapie behandelt met shockwave therapie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kern Fysiotherapie werkt sinds enige tijd met shockwave therapie. Fysiotherapeut Ivar Spin legt uit: “Shockwave therapie is een therapie die al enige jaren bestaat, maar tot voor kort met name in ziekenhuizen werd toegepast. Sinds enige tijd hebben wij ook de beschikking over een modern en geavanceerd shockwave apparaat.”

Kern Fysiotherapie biedt naast shockwave therapie ook echografie aan. Volgens Ivar vergroot dit de toepassing van shockwave therapie. “Het klopt dat wanneer je shockwave therapie toepast je het effect goed kunt meten met echografie. Voorbeelden die ik kan aandragen zijn een hielspoor of een slijmbeursontsteking. Na een aantal sessies shockwave therapie, al dan niet in combinatie met oefeningen, is het zichtbaar op de echo dat shockwave therapie effect heeft. Oftewel echografie en shockwave therapie zijn gezamenlijk een uiterste effectieve methode bij verschillende klachten.”

Spin, die de shockwave uitvoert bij Kern Fysiotherapie, vervolgt: “Er zijn veel klachten die in aanmerking komen voor shockwave therapie. Voorbeelden daarvan zijn een tenniselleboog, schouderklachten op basis van peesklachten, knieklachten, achillespeesklachten, hielspoor en frozen shoulder. Shockwave therapie is niet pijnlijk en niet schadelijk.”

In tegenstelling tot een aantal praktijken vraagt Kern Fysiotherapie geen extra bijdrage voor de toepassing van shockwave therapie en Kern Fysiotherapie hanteert geen wachtlijsten. Ivar legt uit: “Shockwave therapie valt als vergoeding binnen de normale fysiotherapie. Wij kiezen er om deze reden bewust voor om geen eigen bijdrage te vragen.”

Kern Fysiotherapie is per 1 september gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum ‘DiezerPark’ aan de Geert Grootestraat in Zwolle. Hierin werken ze nauw samen met onder andere huisartsenpraktijk Zuidwijk en Takens. Naast shockwave en echografie beschikt Kern Fysiotherapie over een ruime oefenzaal waarin o.a. mensen met artrose, diabetes, COPD en sportblessures effectief behandeld kunnen worden.

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak telefonisch contact op met Kern Fysiotherapie: 06-110 72 109.