Feest tijdens bandjesavond in de Vier Jaargetijden.
Feest tijdens bandjesavond in de Vier Jaargetijden. Foto Tennekes

Eeuwenlang genieten in de Kamper horeca

· leestijd 1 minuut Cultuur

Het winkelaanbod op de eeuwenoude Oudestraat is voortdurend in beweging. Wat nu in trek is, is dat morgen misschien niet meer. Maar er zijn ook enkele vaste waardes. De horeca bijvoorbeeld. Al in de Hanzetijd kon je een café binnenlopen voor een drankje en anno 2018 is daaraan niets veranderd. Lekker eten en drinken is van alle tijden. Kampen is met haar tientallen café’s en restaurants van Indiaas tot de Hollandse keuken met recht een echte horecastad te noemen.

De stad biedt alle mogelijkheden voor uren vertier. In de ochtend een heerlijk ontbijtje op de Oudestraat. Daarna stevig shoppen in de Oudestraat en haar talloze zijstraatjes. Even bijkomen met een bakje koffie met appeltaart in een lunchroom of in het zonnetje op een terrasje met een witbiertje. Dan een lekker ijsje in één van de ijssalons. Even cultureel naar het museum of een rondwandeling door de historische binnenstad. Een restaurantje pakken en dan misschien wel naar de film. Daarna de kroeg in, het uitgaansleven bruist tot diep in de nacht. Daarna overnachten in een comfortabel hotel. In Kampen ben je zo een hele dag zoet.

De stad biedt op het gebied van horeca alles wat een Bourgondiër zich kan wensen en nog veel meer. Kijk op www.stad.kampen.nl voor een overzicht van het aanbod. Er is bovendien altijd wel iets bijzonders te beleven. Geregeld worden interessante activiteiten georganiseerd waarvoor de stad uitloopt en die stappers vanuit de wijde regio trekken.

Bandjesfestival

De traditionele bandjesavond bijvoorbeeld. Twee keer per jaar als de klok wordt verzet, kun je de klok erop gelijk zetten: een avond vol muzikaal vertier. De café’s uit de binnenstad bieden dan het podium aan swingende live-act. Met gemiddeld ruim 13 bands per avond biedt dit bandjesfestival iedere muziekliefhebber wat wils. De eerstvolgende editie vindt plaats van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober. Rond 22.00 uur barst het feest los.

Bokbierdag

15 bokbieren van het vat in verschillende café’s in de binnenstad. De Bokbierdag Kampen is binnen enkele jaren verworden tot een vaste waarde voor bierliefhebbers. Deelnemers wandelen samen met een gezelschap op eigen gelegenheid door de Kamper binnenstad. Tijdens de wandeling doen zij bijzondere locaties aan alwaar zij een proefglas bokbier zullen nuttigen. Op elke locatie een ander bokbier van een andere brouwerij. Bij elk glas worden ook bokkig hapjes geserveerd. Verrassende hapjes die erg goed bij de te proeven bokbieren passen. De Bokbierdag vindt plaats op zaterdag 6 oktober vanaf 16.00 uur. Kijk op www.bokbierdagkampen.nl voor meer informatie.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden