Afbeelding

Volleybalster Manon Flier speelt in Zwolle mee in 'Soof, de musical'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Leontien van Moorsel maakte vanmorgen namens de producenten van ‘Soof, de musical’ bekend welke andere sportster er een rol gaat vervullen in deze voorstelling. Volleybalster Manon Flier zal in Theater de Spiegel in Zwolle de rol vertolken van de sportster waarop de man van Soof verliefd wordt. Eerder werd bekend gemaakt dat Leontien van Moorsel deze rol op zich neemt in een groot deel van de voorstellingen in andere steden.

Manon Flier: “De musicalwereld is voor mij totaal onbekend. Ik vind het een geweldige kans om op deze manier een kijkje te mogen nemen achter de schermen, mezelf te ontwikkelen en nieuwe mensen te leren kennen.  Ik woon inmiddels al weer zes jaar in Zwolle, zat daar ook op school (Gymnasium Celeanum). Dus hoe leuk om in mijn stad te mogen spelen!”

De sporters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt per sporter op maat gemaakt; want de één is volleybalster, zoals Manon, de ander schaatser. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen dus per rol verschillen. De producenten en de creatives zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het pure, ongekunstelde karakter wat zo kenmerkend is voor de voorstelling. 

Soof de musical

De regisseur Jos Thie (van onder andere De Stormruiter, Jochem Myjer en Armin van Buuren) neemt de regie op zich van Soof de musical. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script dat is gebaseerd op het script van de eerste film. Hoofdrollen zijn voor Maike Boerdam (Soof), Noël van Santen (Kasper), Juul Vrijdag (Hansje: Soofs moeder), Winston Post (als Winston Post) en Julia Nauta, die de oudste dochter van het gezin speelt. Manon speelt de rol van de minnares van Kasper. De muziek is van Ed Struijlaart en Peter Slager (gitarist en hitschrijver Bløf). Het decor van de voorstelling is een grote keuken waarin een deel van het publiek plaatsneemt en waar tijdens de voorstelling gekookt gaat worden. Iedereen op het toneel en in het publiek krijgt tijdens de voorstelling een aantal hapjes, gemaakt door Soof en haar familie zelf. Na de première op 18 november in Breda tourt dit theaterspektakel door heel Nederland. In Zwolle te zien van 6 tot en met 10 februari 2019.

Manon Flier

Manon Nummerdor- Flier is 34 jaar, geboren in Nieuwleusen. Als meisje van acht begon ze met volleybal. Vanaf haar 15e speelt ze professioneel. In de periode van 2001 (17 jaar) tot 2015 (33 jaar) heeft ze 430 interlands gespeeld.  Ze won veel prijzen: Goud Grand Prix (2007) Zilver EK (2009), Zilver EK (2015). In juli 2016 werd ze moeder. In het seizoen 2016/2017 ging ze vervolgens professioneel beachvolleyballen. Toch besloot ze in augustus 2017 te stoppen met topsport om zich op andere zaken te richten en meer bij haar gezin te zijn. Als ambassadrice zet ze zich al jaren in voor de Stichting Spieren voor Spieren.