Ralf de Pagter namens Landstede aan de bal
Ralf de Pagter namens Landstede aan de bal Pedro Sluiter (archief)

Landstede Basketbal: 'kennis delen en regionale binding vergroten'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met drie zogenoemde ‘partnerclubs’, basketbalverenigingen uit de regio. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten.

Om de plannen met de partnerclubs nader toe te lichten organiseerde Landstede Basketbal dinsdagavond in het eigen Landstede Sportcentrum een informatieavond voor basketbalverenigingen. Daarnaast werd er door de eerste clubs - die zich als partnerclub aan Landstede Basketbal hebben verbonden - een handtekening gezet.

De aanwezige vertegenwoordigers van ZAC (Zwolle), Risne Stars (Rijssen) en The Valley Bucketeers (Nijverdal) kwamen één voor één naar voren om de samenwerking officieel te bekrachtigen. Dit onder toeziend oog van vertegenwoordigers van BV Peatminers (Vriezenveen), BV Ceres (Emmeloord), BASE (Epe), Red Giants (Meppel), Twente Buzzards (Hengelo), De Kikkers (Borne), Orca’s (Urk), Dyna ’75 (Heerenveen), HBV Falcons (Hoogeveen) en Lay Back (Kampen).

De bedoeling is dat er op drie verschillende vlakken wordt samengewerkt. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied. Zo verzorgt Landstede Basketbal per seizoen bijvoorbeeld voor elke partnerclub meerdere clinics, voor zowel (jeugd)spelers als coaches. Verder geeft de Zwolse eredivisieclub per seizoen een presentatie aan de bestuursleden van de partnerclub. En een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat leden van de partnerclubs voor een gereduceerd tarief wedstrijden van Landstede Basketbal bezoeken.

Landstede Basketbal hoopt dat er in de komende periode meer partnerclubs uit de regio zich aansluiten bij ZAC, Risne Stars en The Valley Bucketeers. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Ralf de Pagter via r.depagter@landstedebsketbal.nl of Brian ten Bosch via b.tenbosch@landstedebasketbal.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59