Afbeelding

Romantisch klassiek met Lisa Jacobs & The String Soloist in De Stoomfabriek

Algemeen

DALFSEN - Werken van Haydn, Dvor?a´k, Tsjaikovski, Wieniawski en de zelden uitgevoerde sprookjesachtige serenade van Josef Suk. Een muzikale tijdreis van het hof van de Esterhazy’s via Tsjechie¨ en Polen tot aan het Rusland van Tsjaikovski. Zondag neemt het elfkoppige ensemble van Lisa Jacobs en The String Soloist het publiek in theater De Stoomfabriek mee op een romantische ontdekkingstocht. Aanvang: 15.00 uur.

Het gezelschap trad veelvuldig op in de grote zalen van Nederland, Italie¨ en Duitsland en bestaat uit strijkers uit alle delen van de wereld. Het ensemble speelt onder leiding van violiste Lisa Jacobs, die ook de solopartijen voor haar rekening neemt. Als zeventienjarige stond zij voor het Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly. Steevast wordt zij geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel.

Een programma om het bij voorbaat aangenaam warm van te krijgen. Denk aan De Serenade voor strijkers opus 6 van Josf Suk die te boek staat als ‘vrolijk en zeer romantisch’ en de vioolconcerten van Haydn die gek genoeg niet tot het 'grote' repertoire worden gerekend, hoewel ze blaken van levenslust.

Lisa Jacobs en The String Soloist. Zondag dus in theater De Stoomfabriek. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten kosten 19,50 euro (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera.