Afbeelding

Informatiebijeenkomst ‘Wat te doen bij artrose’

Algemeen

ZWOLLE – De ledenvereniging van Icare houdt donderdag 8 november een informatiebijeenkomst over ‘Wat te doen bij artrose aan heup of knie’.

Artrose, iedereen heeft er weleens van gehoord, maar wat is het nou precies? Hoe is het te herkennen, wat zijn de klachten en wat zijn de effecten op het functioneren? En wanneer is een operatie nodig? Maar ook: wat kan iemand zelf doen om verergering tegen te gaan? Hoe ziet het proces eruit in geval van een operatie, welke fases worden dan doorlopen? Welke hulp is mogelijk? En hoe kan deze hulp ingeschakeld worden? De informatiebijeenkomst geeft antwoord op al deze en nog veel meer vragen.

Ruim 1,1 miljoen mensen lijden aan gewrichtspijn als gevolg van artrose. Artrose kan op elke leeftijd ontstaan, maar de kans wordt groter naarmate je ouder wordt. Door veroudering neemt het aantal mensen met artrose naar verwachting de komende jaren toe. De klachten kunnen pijnlijk zijn en iemand belemmeren in het dagelijks leven. Daarom is het van groot belang dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp. Want met de juiste kennis en middelen is het mogelijk om verergering van de klachten te beperken.

De bijeenkomst begint wordt gehouden in het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5om 14.30 uur en duurt 2 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot en met 1 november via service@ledenvereniging.nl of via (088) 383 20 00.