Afbeelding
Tom Philip Janssen

Café Theater Festival in tweede weekend van oktober

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Acht theatergezelschappen en acht Zwolse café’s bundelen in het weekend van 12, 13 en 14 oktober hun krachten in het Café Theater Festival. Het café is onderdeel van het decor en als toeschouwer zit je midden in de voorstelling.

Het Café Theater Festival heeft haar sporen al verdiend in Utrecht, en sinds kort ook in Tilburg. In het tweede weekend van oktober is Zwolle aan de beurt. Acht Zwolse cafés stellen hun zaak beschikbaar voor een weekend vol theater. ‘t Swolsch Café, The Livingroom, Café Foyé, ’t Kroegje, De Tagrijn, ’t Beugeltje, Het Vliegende Paard en de Gezelligheid trakteren hun bezoekers op voorstellingen die gemiddeld twintig minuten duren. Na afloop kan het publiek geld doneren, de theatermakers spelen namelijk voor de pet.

Festivalhart

Café The Livingroom fungeert als het festivalhart. Daar is de opening, de prijsuitreiking en vindt elke avond de afterparty plaats. Het festival wordt vrijdag 12 oktober om 17.00 uur geopend. De acht gezelschappen laten een korte pitch zien van hun voorstelling, de jury wordt voorgesteld en het weekend wordt feestelijk afgetrapt. De jury bestaat uit Keimpe de Jong (hoofdprogrammeur Zwolse Theaters), Karin Netten (artistiek leider Kameroperahuis) en Eva van der Post (speelt hoofdrol in Soldaat van Oranje en afgestudeerd aan ArtEZ Academie voor Theater in Zwolle).

De theatergezelschappen

De theatergezelschappen komen voor een groot deel uit Zwolle en zijn soms samengesteld voor deze speciale gelegenheid. Zo bestaat het gelegenheidstrio De Knapperige Mannen uit Jorrit Jansen, Jules van rijn en Ferdi Çelik en is de Zwolse theatergroep Met De Botte Zijde van de partij. Liselot en Marije, die net zijn afgestudeerd aan de opleiding ‘Artiest Drama’ op het Deltion College brengen hun Kutstuk in Het Vliegende Paard. Ook wordt er de opera La Traviata vertaalt naar de kroeg door De Kroegopera. Loes Schaap speelt in De Gezelligheid het stuk Ik Kan Zijn Wie Jij Wilt Dat Ik Ben. Stella en Luus, MATROSE en Maartje Goes spelen ook op het festival in Zwolle, zij hebben hun voorstelling al eerder gespeeld op het Café Theaterfestival Utrecht en zijn daar zo goed ontvangen dat ze nu ook in Zwolle mogen spelen.

Het volledige programma staat op www.cafetheaterfestival.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30