Jelle Hilarius afgelopen seizoen in actie.
Jelle Hilarius afgelopen seizoen in actie. Pedro Sluiter (archief)

Topvolleybal Zwolle heeft berg te beklimmen

Sport

ZWOLLE - Het is voor de lange mannen van Coníche Topvolleybal Zwolle te hopen dat het in de competitie beter gaat dan in de voorbereiding, waarin onder meer Talentteam Papendal twee keer veel te sterk was en waarin met 3-1 werd verloren van Zaanstad.

Zaanstad was vorig seizoen een concurrent in de strijd om de play-offs en aanstaande zaterdag de eerste tegenstander in de eredivisie. 17.00 uur in het Landstede Sportcentrum. “We zijn er nog niet helemaal klaar voor”, erkent Jelle Hilarius, met Thijs van Noorden de aanjagers van het zelfsturende teamconcept. “We zijn pas kort aan het trainen met de volledige groep. Afspraken worden helderder. Je zag zaterdag al veel vooruitgang ten opzichte van die eerste wedstrijd”, zegt Hilarius over de wedstrijd tegen Talentteam, die desondanks met 0-4 verloren ging.

“We zijn totaal niet met uitslagen bezig”, zegt de sterkhouder. “We stellen andere doelen, zoals het goed nakomen van de afspraken in het veld. En we proberen dingen uit. Zoveel mogelijk driemansbloks maken bijvoorbeeld. Daar zijn we bewust mee bezig. Als je nieuwe dingen uitprobeert, gaat dat in het begin vaak fout.”

Hilarius kan nog niet zeggen of het halen van de play-offs net als afgelopen seizoen de doelstelling is. “Dat is een mooi doel, maar daar heeft het team zijn zegje nog niet over gedaan.”

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 20 uur geleden