Afbeelding
Joël van Moerkerk op de eerste plek in Kroatië

Karateka’s sterk op internationaal podium

· leestijd 1 minuut Sport

Het was een bijzonder succesvol weekend voor de karateka’s van Mossel-Boot. Joel van Moerkerk was actief in Rijeka tijdens de Open Kroatische kampioenschappen en wist daar iedereen in zijn categorie tot 21 jaar en onder 84 kg overtuigend te verslaan. De Kampenaar, die traint bij Karate Mossel-Boot uit Zwolle, was de enige Nederlander die een titel pakte. In de kwartfinale versloeg hij de tweevoudig Europees kampioen Milan Todorovic uit Servië en stootte daarna door naar de finale waarin hij de Macedoniër Petar Spasenovski met maar liefst 7-2 geen kans gaf. De Karatebond had dit toernooi vooraf aanmerkt als een meetmoment voor de EK tot 21 jaar, dus deed van Moerkerk ook hierin hele goede zaken.

Broer Dylan was actief op het grote toernooi van Berlijn en kwam uit in de klasse tot 75 kg bij de senioren. Dit werd zijn eerste optreden in een nieuwe gewichtsklasse, want Dylan van Moerkerk maakt de overstap van de half-midden gewichtsklasse tot 67kg, naar de middengewichten (tot 75kg). Die overstap verliep heel soepel, want hij stootte goed door tot aan de halve finale, waarin hij helaas met 1-0 verloor. De strijd om de derde plek wist hij overtuigend met 5-1 te winnen. Sylvie Nijzingh pakte een eervolle derde plek bij de meisjes 10-11 jaar. Ze knokte zich via de herkansing geweldig terug en liet zien over de juiste topsportmentaliteit te beschikken. Clubgenoot Aernoudt de Haan pakte zilver bij de veteranen. Hij moest in de finale nipt buigen voor Serebrian uit Estland, maar kan terugkijken op een prima optreden. Ryan Scherer verloor de partij om de derde plaats en wist daarmee zijn debuut op een internationaal podium net niet te bekronen met een medaille.