Afbeelding

Eerste thuiszege PEC Zwolle en opnieuw de nul voor Van der Hart

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Het keeperstricot van Mickey van der Hart is na afloop van PEC Zwolle – Excelsior (2-0) nog brandschoon. Slechts een redding hoeft de Zwolse goalie te verrichten. Met zijn derde clean sheet van het seizoen kan hij ook de derde competitieoverwinning vieren. "Dit hadden we wel even nodig."

De ereronde door het MAC3PARK stadion voelt voor sommige spelers van de selectie wat onwennig aan. Het is voor een groot deel van de spelersgroep immers de eerste keer dat ze een driepunter kunnen vieren met de eigen aanhang. En ook voor de manschappen die er vorig jaar al bij waren, is de opluchting voelbaar. De laatste thuiszege dateerde immers van eind maart, toen Sparta werd opgerold.

De zege tegen Excelsior komt eigenlijk nooit in gevaar. Het spel van PEC is bij vlagen vrij aardig, maar het is vooral de Kralingse onkunde die de Zwolse aanhang een prettige avond bezorgt. Alleen Luigi Bruins slaagt er in negentig minuten in om Van der Hart eens echt te testen. Dat gebeurt tien minuten voor tijd, als het duel al lang en breed is gespeeld. "Eigenlijk hebben we het nog te lang spannend gehouden", vindt Van der Hart.

De doelman (24) heeft onbewust een soort natuurwet ontwikkeld dit seizoen. Wint PEC Zwolle, dan houdt Van der Hart de nul. Het is, na de zeges bij Groningen, Staphorst en Emmen (allen 0-1), ook tegen Excelsior weer het geval. "De jongens hebben goed verdedigd, ik had het niet zo moeilijk. Al wil je die ene bal natuurlijk wel gewoon pakken."

Het zelfvertrouwen van de doelman is groot, helemaal nu hij weer wekelijks speelt. Door de blessure van Diederik Boer mag de geboren Amsterdammer eind augustus de honneurs waarnemen tegen PSV (0-1). Na dat duel slaagt Van der Hart er in om meerdere duels belangrijk te zijn. "Het voelt goed dat ik dit heb laten zien toen ik de kans kreeg. Vorig seizoen was het lastig om reserve te zijn, maar het heeft mij ook gevormd." Ook de komst van Dean Bouzanis bracht de goalie niet van zijn stuk. "De trainer (John van ’t Schip) heeft mij gezegd dat ik de kans kreeg en dat er een vervanger kwam omdat niet duidelijk was hoe het met Boertje was", legt hij uit.

Van der Hart glundert nog maar eens. De eerste thuiszege is een feit, de nul is gehouden en PEC is geklommen naar het linkerrijtje. Bijna jammer dat de interlandbreak nu een feit is? "Nou, een paar dagen vrij is ook wel lekker hoor."

Afbeelding
Afbeelding
 Thomas Lam viert zijn treffer
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 5 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden