Afbeelding

Landstede Basketbal doet genoeg om te winnen in seizoensopener

Sport

ZWOLLE – Een spektakel was het niet en kwalitatief hoogstaand evenmin, maar de eerste zege zit in de zak van de Zwolse basketbaltrots. Landstede Basketbal heeft de eerste competitiewedstrijd bij nieuwkomer Dutch Windmills in Dordrecht met 64-78 gewonnen (ruststand 31-47). Goed was het niet, vond trainer Herman van den Belt. “Het was genoeg om te winnen.”

“In de eerste helft was het voldoende. In de tweede helft vond ik het slordig”, zegt Van den Belt, die in de eerste helft vijf keer balverlies telde en na de pauze negen keer. “We kwamen 25 voor en daarna liep het gat terug naar 13,14. Dat mogen we onszelf aanrekenen.” In gevaar komt de Zwolse zege geen moment bij de debutant op het hoogste basketbalniveau. “Het spel moet beter, maar gelukkig hebben we daar ook de tijd voor.”

Met respectievelijk 21 en 16 punten staken Kaza Kajami-Keane en Noah Dahlman er bovenuit. De Canadese internationale Kajami-Keane noteerde daarnaast nog acht rebounds en drie assists. Van den Belt roemt de bijdrage van Franko House, één van de drie Amerikanen die zijn gebleven, naast Dahlman en Sherron Dorsey-Walker. “Met Franko in het veld winnen we met 29 verschil. Zonder hem met 14 verschil.”