Ingmar Jonker (links)
Ingmar Jonker (links)

Één misser verpest middag van SV Zwolle-doelman

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Bjorn van Tilborgh keept een dijk van een wedstrijd, maar de fout waardoor Epe op het kunstgras van SV Zwolle met 0-1 wint zal nog wel even door het hoofd spoken van de 22-jarige doelman.

Van Tilborgh valt achterover na het laatste fluitsignaal, slaat de handen voor het gezicht en overdenkt zijn zonde (enkelvoud). Een foutje in de tweede helft verpest zijn middag. Met name in de eerste helft is Van Tilborgh met afstand de beste Zwolle-speler en drijft hij de topscorer van 3B, Stefan Lokhorst, tot wanhoop. Zwolle stelt er enkele kansjes tegenover. Na acht minuten in de tweede helft gaat Van Tilborgh lelijk in de fout. Een schot van Lokhorst, bijna vanaf de achterlijn, glipt door zijn vingers en verdwijnt over de doellijn. In de blessuretijd verricht Van Tilborgh nog een wereldredding oog in oog met Lokhorst.

"Neeee, moet dat? Daar heb ik echt geen zin in", reageert Van Tilborgh als ondergetekende hem even wil spreken. Teammanager Eric Assen stelt zijn doelman gerust: 'je hebt een heel goede wedstrijd gekeept joh'. Van Tilborgh herpakt zich en verzucht: "Hier verlies je de wedstrijd door. Het is zonde: je keept zo goed en dan zo'n bal...."

"Super sneu voor die jongen. Hij keept een dijk van een wedstrijd", stelt trainer Joshua Nijlant. "Er gaat trouwens wel meer mis bij die goal. Voor de dug-out lopen twee man te niksen. We staan in de zestien met twee man af te wachten in plaats van dat er één naar die jongen (Lokhorst) toegaat. Dat is wel zuur", vindt Nijlant, die Zwolle in de eerste helft te veel kansen ziet weggeven. "Dat was te open. In de rust hebben we afgesproken iets meer op controle te spelen. Dat ging vervolgens beter. Epe heeft wel verdiend gewonnen."

Nijlant miste bijna zijn gehele achterhoede in de personen van Bram Horstman, Jeffrey Hondebrink en Rick Konkelaar. "Wat dat aangaat hebben we het nog wel goed opgepakt tegen één van de titelkandidaten."

 Patrick Maat aan de bal
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden