Afbeelding

Waar kan ik het beste een schadeauto verkopen?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Een auto is een kostbaar bezit. Niet alleen is hij veel geld waard, een auto betekent ook vrijheid en comfort. Niet verwonderlijk dus dat je niet zit te wachten op schade. Helaas hebben we het lot niet altijd in eigen handen en gebeuren dit soort dingen toch. Je auto staat netjes geparkeerd maar een of andere idioot is er toch tegenaan gereden. Er zit een deuk in je bumper, de koplamp ligt er af en er zit geen briefje onder de ruitenwisser. Dat wordt dus zelf betalen, en helaas zijn dit soort reparaties niet goedkoop.

Het kan ook gebeuren dat mechanische problemen zich beginnen op te stapelen. Om de zoveel tijd staat je auto bij de garage met wéér iets aan de motor, aan de transmissie of een elektronische storing. Bij elkaar kosten deze reparaties op den duur meer dan dat je auto waard is.

In dit soort gevallen is het dus een goed idee om je auto te verkopen en een andere te kopen. Maar wie koopt er nu een defecte auto? Waar kun je een kapotte auto verkopen? Je hebt drie opties:

  • Je auto verkopen aan een sloopbedrijf
  • Je wagen verkopen aan een particulier of lokale dealer
  • Je auto verkopen aan een professionele opkoper

Wat is de beste plek om een defecte auto te verkopen?

Auto verkopen aan een sloopbedrijf

Laten slopen is de automobiel-equivalent van de recyclecontainer. De sloper zal de nog bruikbare onderdelen uit je auto halen en de rest slopen en als oud ijzer verkopen. In principe zijn de onderdelen en het ijzer in auto altijd wel wat geld waard, maar als je er de kosten voor transport van aftrekt, mag je over het algemeen blij zijn met een paar tientjes. Dus tenzij je auto helemaal in de prak zit zouden we dit niet direct aanraden.

Auto verkopen aan een particulier of lokale dealer

Beter is het om de auto in zijn geheel te verkopen met de intentie om hem te laten repareren en weer te laten rijden. Een lokale garage/dealer of een particulier op bijvoorbeeld het internet komt dan al snel in beeld. Als je iemand kunt vinden die het aandurft om kapotte wagens te kopen is dit een goede optie. Het probleem is echter dat veel garages en particulieren niet snel zullen doen, omdat het risico bestaat dat de reparatie duurder zal uitvallen dan begroot en ze dit dus helemaal uit eigen zak zullen moeten betalen. Dit drukt de prijzen aanzienlijk.

Auto verkopen aan een auto inkoop specialist

Als je de maximale prijs wilt krijgen voor je schadeauto kun je hem het beste verkopen aan een professionele inkoper met een groot internationaal netwerk. Zo’n inkoper kan een heel hoog bedrag betalen voor jouw schadewagen, omdat in het buitenland een stuk goedkoper kan worden gerepareerd dan hier. De reparatiekosten gaan omlaag, waardoor de waarde van een defecte auto dus effectief stijgt. Soms kun je hierdoor wel duizenden euro’s krijgen voor auto’s die in de Benelux economisch total loss zijn verklaard!

Hier kun je je kapotte auto verkopen door hem eerst gratis en vrijblijvend te laten taxeren. Je vult simpelweg wat informatie in over je auto en vermeldt wat er mee aan de hand is. Vervolgens bepalen de schade-experts de waarde van je auto en ontvang je binnen een dag een bod. Ga je hiermee akkoord? Dan ontvang je het geld direct op je rekening en is je schadeauto verkocht. Kun je direct een nieuwe kopen!

Afbeelding