Afbeelding

Rumi Dervish Thuiszorg breidt uit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Dankzij het grote aantal aanvragen heeft thuiszorgorganisatie Rumi Dervish aan de Hogenkampsweg flink uitgebreid. “We hebben 450 vierkante meter aan ons pand toegevoegd en zitten in totaal nu op 625 vierkante meter”, zegt directeur Yonca Aydin met gepaste trots.

Begonnen in 2015, heeft de multiculturele thuiszorgorganisatie zich in 2016 gevestigd aan de Hogenkampsweg. Op 1 september is het ernaast liggende pand geopend voor de dagbesteding. “Naast dagbesteding doen we ook hulp in de huishouding, individuele begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging en begeleid wonen en we doen WLZ- indicaties.” Cliënten die de dagbesteding bezoeken, kunnen er talrijke activiteiten doen als Nederlandse les, knutselen, naaien, gezamenlijk koken of een wedstrijdje spelen op de pooltafel.

Aydin: “Eens in de drie a vier maanden verzorgen we een dagje uit. We zijn al in Brussel en Keulen geweest en inmiddels zijn we bezig met een nieuwe bestemming.” Als algemene voorziening kan iedereen deelnemen aan de dagbesteding. Als mensen zichzelf aanmelden, kijkt Rumi Dervish of de activiteiten passend zijn voor de cliënt. In andere gevallen verwijst het sociaal wijkteam cliënten door of komen ze binnen met een WLZindicatie.

De dagbesteding is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. In de toekomst komt daar waarschijnlijk ook de zondag bij. “We maken veel gebruik van vrijwilligers die we ook goed begeleiden”, benadrukt Aydin. “Zo proberen we mensen te helpen om te participeren in de maatschappij. Verder werken wij succesvol samen met zorgcoöperatie Klaver4you en Thuiszorg De Zorgkeien. Een goede samenwerking is immers de sleutel tot succes.”

Rumi Dervish Thuiszorg
Hogenkampsweg 33-35
8022 DA Zwolle
(038) 230 95 43
www.rumidervish.nl