Afbeelding

Pals legt tijdens Nationale Oogmeetweken voedingsbodem voor gezond oog

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Pals Opticiens aan de Thomas à Kempisstraat 63 doet mee aan de Nationale Oogmeetweken die duren tot en met 9 november. Je kunt in deze periode binnenlopen voor een gratis oogmeting. Dat kan je doen als je al bril- of lensdragend bent, maar ook als je wilt weten of je alles nog wel goed ziet en hoe je ogen er voor staan.

In het laatste geval is het een preventieve check aldus eigenaar Gert Schonewille van Pals Opticiens. Pals heeft zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van oogzorg. Schonewille spreekt graag van functionele oogzorg en legt dat uit aan de hand van de aandoening Macula Degeneratie, kortweg MD. Bij deze aandoening verslechtert de macula, een klein gedeelte op het netvlies waarmee we het scherpst waarnemen.

“Dit proces is onomkeerbaar”, weet Schonewille. “Wel kan je het afremmen.” Schonewille benadrukt het belang van goede voeding voor het oog. Verschillende groenten kunnen met de vitamines die ze bevatten op een positieve manier het verschil maken. Een heel goede groente voor het oog is de oranje paprika. Wil je meer weten over welk soort voedsel goed is voor welk type oogaandoening, dan kan Schonewille je daar veel over vertellen.

Andere oogaandoeningen waar veel mensen mee te maken krijgen zijn onder meer glaucoom en staar. Maar ook ziekten als diabetes kunnen de conditie van het oog aantasten. De conditie van je oog vertelt vaak veel over de algehele gezondheid waarbij de fundus/het vaatvlies als voedingslaag van het oog veel informatie bevat. Meten is weten en een gratis oogmeting bij Pals Opticiens is een mooi moment om daar gebruik van te maken.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden