Laura Schutte

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen beleven dramatisch seizoenstart

· leestijd 1 minuut Sport

Na het verlies van vorige week tegen Cabezota, waren de mannen van Peter Born erop gebrand om de eerste 2 punten naar Zwolle te brengen. Tegen Quintus uit Hengelo (GLD) moest dit een tweede kans zijn om de competitie met goed gevoel te starten.

Met in het achterhoofd de les om de eerste 10 minuten mee te komen in de wedstrijd, werd er vol goede moed gestart. Het resulteerde in een gelijkopgaande strijd tot een 5-5 stand. Vanaf dat punt bleef de Zwolse doelpuntenmachine even steken en werd de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 12-9.

De wedstrijd leek nog niet gespeeld, een gat van 3 doelpunten moest gedicht worden. Opdracht was ook om de lange, sterke opbouwers op tijd uit te schakelen om zelf, met snelle tegenaanvallen, de stand weer gelijk te trekken en er de tweede helft overheen te gaan.

Echter bleek de uitvoering lastiger te zijn dan gedacht. Waar de eerste 10 minuten van vorige week de valkuil bleek te zijn, was dat deze week de tweede helft. De verrichte inspanning om het gat te dichten, bleek zijn tol te hebben geëist, waardoor de Hengelose mannen konden uitlopen naar 19-10. Door deze achterstand begon het team niet alleen tegen Quintus te handballen, maar ook tegen zichzelf. Het resulteerde in een zelfde wedstrijdbeeld als vorige week, met tijdstraffen en een directe rode kaart voor Zwolle. Eindstand: 28-15.

Conclusie: de Zwolse formatie beleeft een zware competitiestart. Dat het aan zichzelf ligt, weet het team maar al te goed, wat ook weer hoop geeft om volgende week met een schone lij de verder te gaan. In Sporthal Zwolle Zuid ontvangt trainer/coach Born de heren van Heeten. Zij wisten de eerste twee wedstrijden wel te winnen en zijn goed op dreef met een gedeelde eerste plaats in de competitie.

Genoeg werk aan de winkel voor HV Zwolle, maar recht de rug om samen de eerste twee punten binnen te halen en aansluiting te krijgen met de subtop van de competitie.

Travelbags/HV Zwolle HS1 - Plus Severijn/Heeten HS1: 12.00 uur in Sporthal Zwolle Zuid.