Het damesteam in de Voorganck op weg naar een derde prijs
Het damesteam in de Voorganck op weg naar een derde prijs Sander van Straten

Damessloep Hattem Roeit in de prijzen

Sport

ZWOLLE - Sloeproeivereniging Hattem Roeit heeft afgelopen zaterdag met twee teams meegedaan aan de sloeproeirace in Langweer. Een damesteam van Hattem Roeit ging met de derde prijs naar huis in de Langweerder Sloepenrace.

De ruim 85 deelnemende sloepen vormden een mooi plaatje in de pittoreske Langweerder haven tijdens deze zonovergoten nazomerdag.

De tocht van ruim vijftien kilometer voerde de teams vanuit het dorpje naar het open water, waar een strijd werd gevoerd met de andere teams en de elementen. Het herenteam in de sloep d’Isela behaalde een 38ste plek in het algemeen klassement.

Voor de dames in de sloep Voorganck was er een fraaie derde plaats en hierdoor stijgen ze naar de 25ste plaats in het algemeen klassement. Dit geeft hen een goede kans om een podiumplek te behalen tijdens de MPM, de traditionele afsluiter van het sloeproeiseizoen in november in Muiden.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n zestig leden uit met name Hattem en Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Heb je altijd al eens mee willen roeien stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl.