Kevin Robert Sorensen
Kevin Robert Sorensen Pedro Sluiter

Gebrek aan scorend vermogen probleem van de laatste jaren voor Swol 1894

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Groot was de opluchting bij Swol 1894 na de gelijkmaker van Menno de Vries in de laatste seconde, maar gezien het aantal kansen hadden de waterpolomannen gewoon moeten winnen van Zwemvereniging Utrecht. Na drie zeges betekende de 6-6 het eerste puntverlies in 2B.

Gemengde gevoelens bij trainer John Uittenhout, die zijn ploeg goed zag spelen en veel kansen zag creëren en daarom ook baalt van het puntverlies. “Ik ben tevreden over het spelbeeld, de inzet, de kansen die we creëren. Het enige dat er aan schort is doelpunten maken. We hebben heel veel kansen nodig om tot scoren te komen.”

Volgens Uittenhout is dat niet een nieuw probleem, maar iets van de laatste jaren. Met name in het scoren uit de tweede lijn blijft Swol achter. “De meeste ploegen hebben wel één of twee spelers die de bal van een meter of zes, zeven regelmatig in de bovenhoek jagen. Dat zie je bij ons niet gebeuren. Wij hebben gewoon die schutters niet”, stelt Uittenhout. “We hebben heel veel kwaliteiten, spelen goede wedstrijden, maar we missen één kwaliteit en dat is ballen van afstand erin schieten. Deze tegenstander scoort vier, vijf keer uit de tweede lijn, wij schieten ze op de keeper of over.”

Scoreverloop: 2-0 achter, Arjen Smeijers 2-1, 3-1 achter, Ruud Mulder 3-2, Menno de Vries 3-3, 4-3 achter, Kevin Robert Sorensen 4-4, 5-4 achter, Ruud Mulder 5-5, 6-5 achter, Menno de Vries 6-6.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden