ZAC-CSV28 (Bram Pool links)
ZAC-CSV28 (Bram Pool links) Hans Smit

Van Berkum naar ZAC betekent terugkeer op het scorebord en weerzien met broertje

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Bram Pool wilde graag met zijn broertje Puck spelen en verkaste daarom deze zomer van Berkum 2 naar ZAC 1. Bijkomend voordeel is dat Pool bij ZAC op het middenveld staat en dus ook weer eens voor het vijandelijke doel komt. In de derdeklassederby tegen CSV ‘28 vindt hij zijn naam voor het eerst in lange tijd weer eens terug op het scoreformulier. Het draagt bij aan de derde zege van ZAC dit seizoen (5-0).

Uniek is het niet dat hij scoort, zegt Pool. “Nou ja, toch wel een beetje. Ik heb de afgelopen jaren back gestaan en nu weer op het middenveld. Ik heb vijf jaar lang nauwelijks gescoord. Nu hoop ik dat het weer wat gaat komen.” Kijkend naar zijn treffer zou het raar zijn als het dit seizoen bij dat ene doelpunt blijft. De onvermoeibare rechtspoot sluipt slim mee naar voren om de bal vervolgens vanaf net binnen ‘de zestien’ onhoudbaar in de verre hoek te rammen: 2-0.

ZAC loopt na de pauze uit naar 5-0 . Robbin Bastiaan maakt zijn tweede en invaller Joost Vulkers en Lex Heimerikx tillen de score in de slotfase naar 5-0. Defensief wordt ZAC niet tot nauwelijks getest. Doelman Puck Pool heeft een zorgeloze middag. Waar de onvermoeibare Bram (25) de hele wedstrijd blijft lopen is het voor zijn vijf jaar jongere broertje Puck één van de rustigste wedstrijden tot dusverre bij ZAC. Bram ziet dan ook geen reden om hem op zijn donder te geven, normaal gesproken één van de taken van een grotere broer. Op de training gebeurt dat nog wel eens. “Hartstikke mooi”, vind Bram het dat hij nu eindelijk met zijn broertje samen speelt. “Ik woon ook niet meer thuis, dus dan zie ik hem ook weer wat vaker. Superleuk, elkaar een beetje triggeren. Hem een beetje op z’n donder geven, of complimenten geven, als die dat nodig heeft. Dat is leuk als grote broer.”

Samen spelen met zijn broertje was niet de enige reden voor Bram om naar ZAC te gaan. Na twintig jaren Berkum was hij naar eigen zeggen wel een beetje uitgekeken op de club, waar hij het afgelopen seizoen in het tweede speelde en daarvoor twee seizoenen voor zijn kans ging in de hoofdmacht. Onder trainer Willem Brouwer kreeg hij nog veel speeltijd, maar met de komst van Arno Hoekstra slonken zijn kansen. Vervelend natuurlijk, maar onterecht? “Er was gewoon heel veel concurrentie. Ik zat zelf niet helemaal lekker in m’n vel. Het was wel jammer, maar ik snap het wel”, kijkt Pool terug op het seizoen waarin Berkum het kampioenschap in de eerste klasse veroverde. Met ZAC hoopt hij nu stiekem op een titel waar hij wel een grote bijdrage aan heeft. “Bovenin meedoen en als dat lukt, vind ik dat we ook gewoon voor het kampioenschap moeten gaan.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden