Afbeelding
Eigen foto

DJ Pedro Delamigo: `Soms ga ik harder uit mijn bol dan mijn publiek’

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Vijf edities Night Skate Zwolle hebben deze fraaie zomer in totaal bijna twee mille opgeleverd. Een bedrag dat Ronald Mulder aan de stichting MS Research mocht overhandigen. Met op de achtergrond de swingende klanken van DJ Pedro Delamigo. Wie is dat eigenlijk?

Achter deze vriendelijke dj naam gaat Zwollenaar Peter van der Graaff (24) schuil. Draaien is zijn droom maar ook ‘een uitlaatklep voor mijzelf’. Dat vraagt om een verklaring. Delamigo: “draaien is niet alleen leuk, het geeft mij ook rust. Het kost mij nauwelijks energie terwijl er zoveel plezier tegenover staat. Jaren geleden werd ik gevraagd om te draaien op een schoolfeest van Landstede. Toen is het eigenlijk begonnen. Mijn eerste apparatuur heb ik in 2012 gekocht. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn ouders. Daarna was het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. De dj wereld is een uiterst competitieve wereld. Roy El Kei, mijn voorbeeld die mij heeft leren draaien, weet daar alles van. Om verder te ontwikkelen heb ik in Hedon een speciale dj cursus gevolgd. Daar heb ik veel ins en outs van het vak geleerd. Inmiddels heb ik thuis een soort van mini studio; maak dingen want een eigen stempel op de muziek drukken, is toch wel het mooiste. Waar dat gaat eindigen, dat zie ik wel. Ben daar niet zo mee bezig. Begin dit jaar heb ik mijn eerste label-release gemaakt. Heel eerlijk, dat smaakt naar meer. Niet vanwege het geld want daar doe ik het niet voor. Dat anderen jouw muziek waarderen, is een heerlijk gevoel. Na het uitbrengen van mijn eerste release merk ik dat in de weekends mijn muziek de meeste streams krijgt. En ik heb zelfs een fan uit India.”

Groovy

Terug naar de zomer van 2018. Night Skate Zwolle krijgt – met dank aan diverse sponsoren - meer reuring door het meerijden van een dj. Op een open bestelwagen is apparatuur geplaatst en aan Delamigo de taak om de skaters met opzwepende groovy klanken tot grote prestaties te inspireren. “Was echt tof om dit te doen. Of het nu in de kroeg of bij skaters is, als het publiek maar los gaat. Het eerste kwartier is daarbij heel erg belangrijk. Dan voel je interactie, of niet. Van het draaien van disco worden mensen vrolijk. Dat is voor mij een gegeven. Na een kwartiertje draaien kun je altijd het repertoire wijzigen. Mijn hart ligt bij house. Natuurlijk draai je niet voor jezelf maar er zijn momenten geweest dat ik harder uit mijn bol ging dan het publiek. Muziek maken is ook ontspannen. Het vetst blijft als mijn publiek heeeee-lu-maaaal los gaat. En, het blijft een apart gevoel om eigen muziek te mogen draaien. Dat is genieten als een klein kind.”

Kleurrijk

“Waar dit gaat eindigen? Ik zie het wel. De Night Skate edities, ik heb er enorm van genoten. Volgend jaar weer? Ik zeg ja, mede vanwege het goede doel dat verbonden is aan dit evenement. Ook zijn we druk met ons eigen evenement Kleurrijk in het Vliegende Paard. Binnenkort is daar online meer over te lezen. Daarnaast ben ik momenteel voor school mijn scriptie aan het afronden. Volgende maand moet ik dat eindwerkstuk inleveren. Wat ik na mijn studie Media Entertainment Management ga doen? Ook dat zie ik wel. Ik heb nog geen concrete plannen. Bij mij is dat net als uitgaan, waar de avond eindigt, zie ik wel.”