Afbeelding

Mondzorg Centrum Overtoom blij met certificaat ‘De Lieve Tandarts’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het pas geopende Mondzorg Centrum Overtoom biedt meerdere tandheelkundige specialisaties onder één dak. Onlangs heeft de praktijk als enige tandartsenpraktijk in geheel Zwolle het certificaat van ‘De Lieve Tandarts’ ontvangen.

“Onze werkwijze is patiëntgericht met een informele sfeer en een huiselijke uitstraling”, zegt mondhygiëniste Nasrin Wiersma-Malakian. “We zijn ook ingesteld op de omgang met kinderen. Daar houden we bewust rekening mee bij het selecteren van personeel.”

Onlangs heeft de praktijk als eerste praktijk in Zwolle het certificaat van ‘De Lieve Tandarts’ ontvangen. Dit is een certificaat dat wordt verstrekt aan een praktijk wanneer de praktijk zo toegankelijk mogelijk is voor angstpatiënten en angstkinderen. “We willen de drempel om de tandarts te bezoeken zo laag mogelijk maken. Een ieder heeft recht op goede mondzorg.”

Mondzorg Centrum Overtoom wil zich onderscheiden door de nadruk op preventie te leggen. Wiersma-Malakian: “Preventie staat voor ons heel hoog in het vaandel. Waar mensen in het verre verleden vaker voor een correctieve behandeling naar de tandarts gingen, zien we tegenwoordig dat mensen steeds meer de nadruk leggen op adequaat onderhoud van het gebit. Hierbij willen wij de patiënt zoveel mogelijk ondersteunen door het preventieve aspect in onze behandelingen voorop te zetten. Ons motto is dan ook beter voorkomen dan genezen.”

Mondzorg Centrum Overtoom, dat recent haar deuren heeft geopend, is een hypermoderne praktijk wat onder andere blijkt uit het voldoen aan de meest recente hygiënevoorschriften en de aanschaf van zeer moderne apparatuur.

“Aangezien het een geheel nieuwe praktijk is, geldt er op dit moment geen wachtlijst. Voor zowel tandheelkunde als orthodontie en de mondhygiëniste kunt bij u ons terecht.”