Afbeelding

Filosoof Lammert Kamphuis

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondagmiddag 28 okt. om 15.00 geeft filosoof Lammert Kamphuis een interactieve workshop bij Waanders In de Broeren.

Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’. Op deze zondagmiddag neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten.
Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.

Tijdens deze interactieve workshop word je uitgedaagd om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest terug naar huis!

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker. Hij heeft de afgelopen vijf jaar op Lowlands opgetreden. Daarnaast is hij als docent en Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt in alledaagse thema’s. In juni 2018 kwam zijn tweede boek, Filosofie voor een weergaloos leven, uit bij De Bezige Bij. Voor meer info zie: www.lammertkamphuis.nl.

Gratis toegang!

Schrijf je in via https://www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/lammert-kamphuis/