Afbeelding

SVI deelt dreun uit aan Be Quick op derbydag

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het was derbydag op de Zwolse voetbalvelden. Naast Zwolsche Boys-ZAC stonden er nog drie stedelijke onderonsjes op het programma. In 2H deelde SVI een dreun uit aan Be Quick '28 (0-4). VSW won met 2-0 van CSV'28 en HTC was in Wijthmen de bovenliggende partij (0-4).

SVI-trainer Joram Hendriks sprak van een verdiende, maar geflatteerde zege. "Wij waren vandaag veel effectiever. Het viel allemaal goed." Youp Kok scoorde weer en maakte zijn vijfde van het seizoen, maar waar voor deze wedstrijd nog slechts één andere SVI-speler had gescoord, waren er zaterdag vier verschillende doelpuntenmakers. Naast Kok waren dat Stef Tupker, Mark de Haan en Luuc Renema.

"Wij hebben de zwaktes van Be Quick bloot gelegd", constateerde Hendriks tevreden. "In de diepte zijn ze kwetsbaar en ze hadden veel moeite met ballen die wij achter hun verdediging legden. Dan gaan ze achteruit lopen en dan komen wij juist aan voetballen toe." Bij Be Quick '28 had de lang geblesseerde aanvoerder Frank Oosterhof voor het eerst weer een basisplaats na een week eerder zijn eerste minuten te hebben gemaakt. Oosterhof speelde centraal achterin. "Wij wisten ook dat hij nog niet topfit was en dat we daar van konden profiteerden."

Voor HTC kan het niet op dit seizoen, al maakt een zwaluw natuurlijk nog geen zomer. Maar na jaren in de marge van de vierde klasse, staat het nu na vijf duels bovenaan, zonder puntverlies nog wel. In Wijthmen werd het 0-4 door goals van Vieleri Justiana, Marco Tatje, Mirchello Martina en Stan Wissink, die een penalty miste maar in blessuretijd toch zijn zesde van het seizoen maakte.

Lees hier meer over Zwolsche Boys-ZAC.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden