Joey Platenkamp
Joey Platenkamp Pedro Sluiter (archief)

Joey Platenkamp blijft ook scoren in de derde klasse

Sport

ZWOLLE - Naast Zwolsche Boys-ZAC stond er in de derde klasse C nog een Zwolse derby op het programma. Door de grote afstand tussen VSW (Zwolle-Zuid) en CSV '28 (Zwolle-Noord) was er van een derby gevoelsmatig echter geen sprake.

In de wedstrijd die voor het eerst in de derde klasse op het programma stond, toonde VSW zich de meest effectieve ploeg. CSV werd met 2-0 verslagen door een goal op slag van rust van spits Joey Platenkamp (zijn zesde) en in blessuretijd van Sander Horstman.

Met hard werkende, sterke kerels die de boel achterin dicht houden en het gokken op de individuele klasse voorin, heeft VSW het recept voor de derde klasse gevonden. Niet voor het eerst kwam de beloning van de voet van Platenkamp, die net als vorig seizoen in de vierde klasse erg makkelijk het net vindt.

Wie Platenkamp in de eerste veertig minuten zag rond sjokken zou zeggen dat hij rijp was voor een wissel, maar trainer Jan van der Kolk weet wel beter. "Niks lukt, en dat zie je dan ook aan alles. Dan loopt hij wat te sjokken over het veld en raakt hij geen pepernoot. Maar hij kan er altijd één inschieten." De trainer vindt het ook niet erg dat Platenkamp vaak wat onzichtbaar is. "Andere clubs zullen niet zo gauw denken van 'die gaan we halen.'"

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30