Afbeelding

Ehning wint Grote Prijs Jumping Zwolle

Sport

ZWOLLE - Marcus Ehning heeft in de IJselhallen de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Jumping Zwolle op zijn naam geschreven. De Duitse wereldtopper, die eerder in de week ook al de Medium Tour-finale won, streek in totaal 16,500 euro aan prijzengeld op.

Ehning en zijn paard Firth of Lorne waren met 33,51 de snelste combinatie en bovendien foutloos. De Amerikaan Wilton Porter werd tweede in 33,67 en de Duitser Felix Hassman derde in 34,54. Ben Schröder, met Davino Q, was op de zesde plaats de beste Nederlander. Het was één van de zes combinaties die foutloos bleef in de barrage. Jeroen Dubbeldam haalde die beslissende ronde niet.

De ambassadeur van het evenement, geboren in Zwolle, was goed onderweg totdat hij op de lastige driesprong in de fout ging. Zijn vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia Van het Neerenbosch bezeerde zich aan een hoefijzer op een hindernis. "Toen was ze de sprong helemaal kwijt en besloot ik te stoppen. Dat kan gebeuren, maar ik ben trots op Wilton en Lucas Porter die hier fantastisch gepresteerd hebben", aldus Dubbeldam.

"Het was heel mooi in Zwolle. Voor een eerste keer was het een heel mooie show, top georganiseerd en ik hoop dat ik volgend jaar terug mag komen", sprak Ehning, door vele betiteld als de beste springruiter ter wereld.

Het evenement werd bezocht door zo’n 10.000 toeschouwers en krijgt in 2019 een vervolg van 17 tot en met 20 oktober.