PEC profiteert niet van slordigheden Feyenoord

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft met 3-0 verloren van Feyenoord. De voor rust opgelopen schade maakte PEC niet meer goed.

In de Kuip startte de thuisploeg furieus en hield PEC aanvankelijk stand dankzij reddingen van doelman Mickey van der Hart, die zijn kans als eerste doelman met beide handen heeft gegrepen. Na achttien minuten schoot Jordy Clasie wel raak en op slag van rust kopte Nicolai Jorgensen Feyenoord naar 2-0. PEC kwam sterk uit de kleedkamer en was dichtbij de aansluitingstreffer tegen een niet meer zo scherp Feyenoord. Thomas Lam schoot op de lat en Mike van Duinen zag zijn schot uit de kruising worden getikt door Justin Bijlow. Steven Berghuis krulde in de 73ste minuut de bal tegen de touwen en maakte daarmee een einde aan de spanning.

"We waren het eerste half uur overal te laat. Feyenoord dicteerde. In de tweede helft hadden we wel wat kansjes. Het is jammer dat je niet de aansluitingstreffer maakt. We hadden wel een goede fase, maar het was niet goed genoeg, met name de eerste helft", vond centrale verdediger Thomas Lam. Ook Younes Namli zag PEC goed spelen na de pauze: "Een half uur lang tikken we ze gewoon van de mat af. Maar in die fase moeten we wel scoren. We moeten gewoon lef hebben en altijd durven te voetballen."

John van 't Schip moest zijn elftal na de laatste training noodgedwongen omgooien omdat aanvoerder Bram van Polen en aanvaller Vito van Crooy geblesseerd raakten. Ook Denis Genreau was niet inzetbaar. Gianluca Scamacca begon hierdoor in de spits en ook was er een basisplaats voor Darryl Lachman.

Zaterdag speelt PEC thuis tegen Heracles, vanaf 20.45 uur.