Afbeelding

Janka Tanya is in Nederland!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Janka Tanya informatiemarkt in Berkum

Janka Tanya is een organisatie in Hongarije die dagbesteding heeft opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme. De financiële middelen in Hongarije zijn gering, waardoor deze kwetsbare groep mensen onvoldoende ondersteuning en begeleiding krijgt.

Janka Tanya is opgericht door Kati Bárányos en Janneke Brinks. Kati en Janneke hebben allebei in Hongarije gewerkt voor mensen met een verstandelijke beperking. Na terugkomst in Nederland hebben zij zich op dit terrein verder geprofessionaliseerd en sinds maart 2015 zetten ze hun kennis en ervaring in voor de mensen in Hongarije.

Janka Tanya is de naam van de boerderij waar de dagbesteding plaatsvindt. Het eerste deel van de naam is een samentrekking van de twee voornamen van de oprichters Janneke en Kati. Het tweede deel is Hongaars voor het woord boerderij.

Janka Tanya biedt individuele, zinvolle dagbesteding. Structuur en regelmaat zorgen ervoor dat de dagbesteding van de cliënten voorspelbaar is. Dat geeft hen een gevoel van veiligheid, de basis voor persoonlijke groei waardoor ze kunnen meedoen in de maatschappij.

De omgeving ervaart dat mensen met een verstandelijke beperking en autisme gewoon een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Janka Tanya onderzoekt waar de interesse en de uitdaging ligt voor iedere deelnemer en maakt daar een passend dagprogramma voor.

Denk hierbij aan; verzorgen van dieren, werken in de tuin, creatieve werkzaamheden, helpen in de huishouding.

De vrijwilligers die vanuit Nederland betrokken zijn hebben een informatiemarkt georganiseerd. Janneke en Kati zullen daar vertellen wat zij doen. Daarnaast worden er artikelen verkocht die gemaakt zijn door clienten van Janka Tanya in Hongarije. Uiteraard zijn er diverse Hongaarse versnaperingen te verkrijgen zoals bijvoorbeeld Goulash welke in een ketel boven houtvuur wordt gekookt. Live muziek wordt verzorgd door de Hongaarse band Regi Notak. De markt wordt gehouden op 28 Oktober van 13.00 tot 17.00 op Prunuspark 33 in Berkum.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 19 uur geleden