Veilig wonen? Rode Kruis Zwolle komt bij u thuis
Veilig wonen? Rode Kruis Zwolle komt bij u thuis brugmedia.nl

Veilig wonen? Rode Kruis Zwolle komt bij u thuis

Algemeen

ZWOLLE - Jaarlijks vallen er meer slachtoffers door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer. Daarom geven Rode Kruis-vrijwilligers in Zwolle voorlichting over veiligheid in en om het huis. Dat doen zij met een gratis veiligheidscheck bij mensen thuis.

Het gaat dan vooral over het voorkomen van vallen, brand en inbraak. Heel gewone dingen in huis kunnen voor onherstelbare schade zorgen. Denk aan losliggende vloerkleden of kabels, het ontbreken van extra steunen in badkamer/toilet of bij de trap, het ontbreken van rookmelders en/of goedgekeurde deursloten, internetmisbruik of uw bereikbaarheid bij noodsituaties.

Tijdens een huisbezoek neemt een speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger met u een vragenlijst door. Vervolgens maakt u samen met de vrijwilliger een rondgang door uw huis. Op basis hiervan krijgt u een (vrijblijvend) advies om veilig te kunnen wonen. De vrijwilliger van Rode Kruis bespreekt daarna hoe u de aandachtspunten uit het advies kunt oppakken. Dat kan met bekenden, vrienden/familie of met vrijwilligers van het klusteam. Na ongeveer 2 weken neemt dezelfde vrijwilliger van Rode Kruis weer contact met u op om samen te bekijken of alle aandachtspunten tot tevredenheid zijn opgelost.

Belangstellenden kunnen zich voor een huisbezoek aanmelden via rkah@rodekruis-zwolle.nl of via (038) 452 58 62.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50