Afbeelding
Eigen foto

MKB Nederland Regio Zwolle organiseert kennissessie over alternatieve financiering

· leestijd 1 minuut Algemeen

AMSTERDAM/ZWOLLE - MKB Nederland Regio Zwolle heeft, in samenwerking met drie kennispartners waaronder online financier Spotcap, voor dinsdag 30 oktober van 15.30 tot 18.00 uur een kennissessie over alternatieve (non-bancaire) financiering voor ondernemers georganiseerd.

Ondernemers uit de regio kunnen deze middag aanschuiven bij brasserie Bij Hanz in Zwolle om kennis te maken met verschillende alternatieve financieringsmogelijkheden voor hun bedrijf. Zakelijke financiering komt niet langer enkel bij banken vandaan. Er zijn tegenwoordig tal van alternatieve financieringsmogelijkheden voor ondernemers. “Alternatieve financiering omvat alle typen financiering die niet afkomstig zijn van de bank, waarbij financiers de flexibiliteit en snelheid in zakelijke financiering bieden waaraan ondernemers vandaag de dag behoefte hebben”, volgens MKB Nederland Regio Zwolle. “Echter, ondernemers hebben niet altijd voldoende kennis over of toegang tot deze financieringsoplossingen.” Daarom informeren de drie financiers Spotcap, Qredits en Voldaan in samenwerking met MKB-Zwolle ondernemers uit de regio Zwolle over verschillende alternatieve financieringsvormen. Ondernemers krijgen hierbij de kans om vrijblijvend advies of informatie te vragen aan (lokale) adviseurs. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich via www.eventbrite.nl voor de kennissessie.

De kennissessie is onderdeel van een serie ondernemersevents die het drietal financiers in samenwerking met regio’s van MKB-Nederland organiseert. De mogelijkheden van alternatieve financiering voor het MKB vormen een belangrijk speerpunt voor niet alleen MKB-Nederland en regio’s, maar ook voor de politiek. Zo presenteerde Mona Keijzer op Prinsjesdag het MKB-Actieplan, waarvan passende financiering voor het MKB een belangrijk onderdeel uitmaakt, en gaf zij op donderdag 4 oktober het startschot aan ‘Stichting MKB Financiering’ dat zich inzet voor meer kennis over en verbreding in alternatieve financiering voor het MKB.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden