Afbeelding

Energiebespaarmarkt belicht goedkoper, comfortabeler en milieuvriendelijker wonen

Partnerbijdrages

In SIO Zwolle aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid wordt op dinsdag 6 november van 18.00 tot 21.00 uur een Energiebespaarmarkt gehouden.


Inwoners van Zwolle kunnen er een gratis energiescan voor hun woning krijgen en zich laten informeren over de mogelijkheden om goedkoper, comfortabeler en milieuvriendelijker te wonen.


De Energiebespaarmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Overijssel en DCZ. Deze duurzaamheidspecialist uit de regio verbindt zeven energiezuinigheidbedrijven met elkaar. Ze zijn aanwezig op de markt om inwoners voor te lichten over duurzame oplossingen zoals spouwmuur-, dak-, bodem- en vloerisolatie, hoogrendementglas, zonnepanelen, HR-ketels, warmtepompen en mechanische ventilatieboxen. Bezoekers kunnen de oplossingen bekijken en zelf ervaren hoe het werkt.


De duurzaamheidpartners van DCZ hebben elk hun eigen specialisme. DCZ bundelt al deze krachten per woning. Om te kijken welke maatregelen nodig zijn om het huis energiezuiniger, comfortabeler en milieuvriendelijker te maken, voert DCZ een energiescan uit op de woning. Inwoners van Zwolle die de Energiemarkt bezoeken, kunnen deze scan en het daaruit voortvloeiende advies gratis aanvragen. DCZ neemt de subsidiemogelijkheden in dit voorstel mee. DCZ kan dit doen, omdat ze nauw samenwerkt met overheden, zoals de Provincie Overijssel. Voor wie besluit het huis duurzamer te maken, schakelt DCZ de benodigde energiezuinigheidbedrijven in en coördineert alle uitvoerende werkzaamheden. DCZ neemt alle zorg uit handen.


Gedurende het hele duurzaamheidtraject staat één aanspreekpunt klaar. Egbert Brouwer neemt die rol op zich en is op 6 november aanwezig voor een eerste ontmoeting.

www.dczduurzaam.nl

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59