Simpele zege HC Zwolle in aanloop naar topper

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De mannen van HC Zwolle winnen op het Hoge Laar met 5-1 van Apeldoorn, maar in de topper tegen Houten moet het aanstaande zondag toch echt beter, stelt Pancho van den Broek. "Dan moeten we een paar versnellingen bijschakelen, en dat kunnen we ook", weet de trainer .

Zwolle kan zich met het oog op het bezoek aan Houten, dat met 2-1 verliest van GHBS en daardoor de koppositie aan die ploeg moet afstaan, geen puntverlies permitteren, maar laat de teugels tegen Apeldoorn toch even voortijdig vieren. Na een degelijke eerste helft waarin het door goals van William Withaar en Jeremy Bourgonje met 2-0 leidt, is de scherpte en concentratie na de pauze ver te zoeken. Apeldoorn komt terug tot 2-1 en is met een strafcorner gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker.

Voor Zwolle het signaal om een tandje bij te schakelen en al gauw laat de ploeg weer zien dat het een maatje te groot is voor de bezoekers. Nathan Fouhy, in het begin van de wedstrijd nog ongelukkig in de afronding, is een paar minuten na de aansluitingstreffer het eindstation van een prima Zwolle-aanval: 3-1. De Nieuw-Zeelander staat tien minuten voor tijd nogmaals op de goede plek en in de laatste minuut maakt topscorer Bourgonje zijn tweede.

“We wisten dat we het wel over de streep zouden trekken”, zegt Fouhy. “We waren niet op ons best, maar als je niet op je best bent en je wint 5-1, is dat wel lekker.” De aanvaller kijkt uit naar de topper in de eerste klasse tegen Houten, dat na vandaag net zo veel punten heeft als Zwolle. “Dat wordt een mooie pot.”

Trainer Van den Broek maakt zich geen zorgen over het bij vlagen matige niveau in de wedstrijd tegen Apeldoorn. “We komen terug van een week rust, hebben een oefenwedstrijd gespeeld, dat is toch anders. Dit is prima om de week mee in te gaan en toe te werken naar die topper.”

Belangrijke zege vrouwen

De Zwolse vrouwen boekten een heerlijke 0-3 zege over concurrent Helmond en zijn daardoor geklommen naar de zevende plaats in de overgangsklase.