Afbeelding

Vliegende start Dokter Bosman in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op 3 september opende Dokter Bosman haar deuren aan de Eekwal 14 in Zwolle. De praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van psychologische problemen en stoornissen rond gedrag, persoonlijkheid en stemming bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Naast gesprekken met een behandelaar, wordt bij Dokter Bosman ook veel psychologisch onderzoek uitgevoerd om tot een juiste diagnose te komen.

Oprichter en psychiater Michiel Bosman: “Het is belangrijk dat kinderen de juiste zorg krijgen. Wij zoeken daarom de samenwerking op met scholen, kinderopvang en zorgverleners om zo vroeg mogelijk eventuele problemen te signaleren. Dit kan moeilijkheden thuis, op school of op latere leeftijd voorkomen”.

De reacties van verwijzers zijn heel positief, door de persoonlijke benadering. Wij merken dat ouders, huisartsen en wijkteams ons goed weten te vinden, want veel cliënten hebben zich inmiddels al aangemeld. Heel logisch omdat er geen wachtlijst is. Dat maakt de nieuwe vestiging natuurlijk extra aantrekkelijk.

Een veel terugkomende vraag is “wat maakt de werkwijze van Dokter Bosman uniek in vergelijking met andere GGz instellingen?” Dokter Bosman biedt als eerste GGz-organisatie in Nederland cliënten middelen aan om hun Positieve Gezondheid te meten. “Het is belangrijk om meer naar kracht van kinderen en jongeren te kijken en minder naar hun zwakke plekken. Geen gewone zorg, maar maatwerk. Bij ons wordt de toon niet gezet door regels en strakke protocollen, maar door de cliënten en de behandelaars zelf.” aldus Michiel Bosman.

De locatie van Dokter Bosman is gestart met een klein team. Op basis van welke problematiek wij signaleren, wordt het team verder uitgebouwd. Vanaf 1 januari wordt daarom ook het naastgelegen pand aan de Eekwal betrokken. Zo blijft het allemaal passen en ook daar houden we van.