Afbeelding

Financieel café: gratis, anoniem en laagdrempelig

Algemeen

Vanaf 1 november organiseren Humanitas Zwolle en de SNS Bank iedere donderdagavond een financieel café. Locatie is de SNS winkel aan de Melkmarkt. Iedereen met vragen over post, administratie en financiën kan er terecht.

Het financieel café is er voor iedereen, dus ook voor wie geen klant is van SNS. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. Het café is middenin het centrum en vindt plaats tijdens koopavond, waardoor het makkelijk is om even langs te komen met een vraag. De hulp is gratis en er worden geen persoonsgegevens gevraagd.?

Mensen kunnen er onder meer terecht voor hulp met het invullen van formulieren, vragen over de gemeentelijke belastingen en digi-d, het ordenen van hun administratie, het maken van een maandbegroting, en voor hulp bij het aanvragen van kwijtscheldingen, toeslagen of bijzondere bijstand.?

Het financieel café is een samenwerking tussen Humanitas Zwolle en SNS Bank Zwolle en is een laagdrempelige manier om mensen te helpen met hun administratie. Zes medewerkers van de SNS winkel werken als Humanitas-vrijwilliger in duo’s samen met zes Humanitas-vrijwilligers van Thuisadministratie om de vragen te beantwoorden.

Locatie: SNS winkel, Melkmarkt 31, Zwolle
Datum: vanaf 1 november iedere donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur