Afbeelding

Swolsebostocht

Sport

et is weer November!
Elk jaar organiseert Toerclub Swolland de Swolsebostocht. Deze tocht staat al sinds vele jaren op de kalender van Swolland en wordt steevast gehouden in de maanden november en februari.

Voor de MTB’ers zijn dit de unieke tochten in het na- en voorjaar. De routes lopen door bos en over heidevelden. Dankzij de zandgrond zijn de routes ook bij nat weer goed berijdbaar. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden van 30, 45 en 60 km zodat deze tocht voor iedereen wat te bieden heeft. De route loopt hoofdzakelijk over bospaden en single tracks.

Voor de organisatie van deze tochten staat een team van meer dan 70 vrijwilligers van Toerclub Swolland klaar om parkeerterreinen, oversteekplaatsen en verzorgingsposten te bemannen. Kwaliteit van de tocht staat voorop en werd door de NTFU gewaardeerd met een “Extra goed geregeld” classificatie.


Na afloop kan de fiets schoongespoten worden en zijn er warme douches beschikbaar. Inschrijven kan met behulp van Scan&Go, handmatige inschrijving of via voorinschrijving .