Afbeelding
Gemeente Zwolle

Schetsontwerp nieuwe WRZV-hallen is gepresenteerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder René de Heer, voorzitter van het bestuur Stichting Sporthallen WRZV Hans Oosting en Jan Bosch van AGS Architects uit Amsterdam hebben het schetsontwerp voor de nieuwe WRZV-hallen gepresenteerd.

De accommodatie, die wordt gebouwd ter vervanging van de huidige WRZV-hallen, wordt zo opgezet en ingedeeld dat ze ruimte biedt aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De WRZV accommodatie krijgt twee sporthallen die gekoppeld kunnen worden. Dit vergroot de gebruiksmogelijkheden van het sportcomplex. De nieuwe hallen worden energieneutraal en klimaatbestendig.

“We zijn als stichtingsbestuur Sporthallen WRZV enorm blij met de komst van de nieuwe WRZV-hallen”, reageert Oosting. “Een prachtig ontwerp dat op alle aspecten voldoet aan onze wensen, om onze huidige en toekomstige nieuwe gebruikers en natuurlijk onze bijzondere doelgroep, ook de komende dertig jaar te kunnen faciliteren. Wij zijn trots dat wij het werk en gedachtegoed van grondlegger Joop van Ommen kunnen doorzetten en continueren.”

De nieuwe hallen komen op een prominente plek op Voorsterpoort aan de Grote Voort. Rondom het complex komen veel parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. De hallen worden ook voor voetgangers goed bereikbaar. Het schetsontwerp omvat naast de twee sporthallen met ondersteunende faciliteiten, diverse aanvullende voorzieningen, zoals een beheerdersruimte en voldoende opslagruimte. In en rond het gebouw komt een overzichtelijke en duidelijke routing en is er sprake van een extra ruime keuken om onder meer de sociaal maatschappelijke functie te faciliteren. Tevens is er in het ontwerp specifiek rekening gehouden met de mindervalide sporter.

Het gebouw wekt net zoveel energie duurzaam op als dat wordt gebruikt. Zo wordt het volledige dakoppervlak benut voor zonnepanelen, verwarming van het gebouw gebeurt met warmtepompen en voor de verlichting in en rond het gebouw wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting. Verder staat in de keuzes voor het gebruik van materiaal circulariteit en een zo klein mogelijke milieu-impact voorop.

De buitenruimte van het nieuwe sportcomplex wordt klimaatbestendig ingericht. De Heer: “We kiezen voor een hoge beeldkwaliteit met onder andere veel glas en mooie duurzame materialen zoals hout, die past bij onze ambities voor Zwolle en Voorsterpoort. Hiermee leggen we de lat hoog voor de verdere ontwikkeling van dit gebied.” Op basis van het schetsontwerp wordt de komende maanden gewerkt aan een definitief ontwerp.

Iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe hallen, is van welkom bij een inloopavond op 22 november in de huidige WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat 8. De inloopavond vindt plaats tussen 20.00 en 22.00 uur. Ook na de inloopavond zijn de schetsen nog te bekijken in de huidige WRZV-hallen. Het schetsontwerp is verder te vinden op www.zwolle.nl/wrzv-hallen.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02