Afbeelding
Shutterstock

Zwolse Synagoge podium voor 20e Samuel Hirschlezing

Algemeen

BINNENSTAD - In de synagoge van Zwolle spreekt Chantal Suissa-Runne op zondag 11 november de 20e Samuel Hirschlezing uit. De titel is ‘Leer je buren kennen’.

In deze lezing vertelt zij hoe Joden via dialoog en ontmoeting bijdragen aan verbinding in de samenleving in tijden van polarisatie. Ze zal van haar projecten zowel de succesverhalen belichten, als de soms pijnlijke confrontaties.

De lezing begint om 11.00 uur. Van 12.00 tot 12.30 uur is er gelegenheid vragen te stellen en met de spreker in discussie te gaan. De toegangsprijs is 10 euro. De lezing is genoemd naar rabbijn Samuel Hirsch (1872-1941), de laatste opperrabbijn van Overijssel, en is een initiatief van Stichting Judaica Zwolle en het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Zwolle/Overijssel.

Chantal Suissa-Runne is directeur YOUnite, een sociale onderneming, en bestuurslid van o.a. de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Ze zet zich nu ruim 15 jaar in voor dialoog en verbinding, zowel op intercultureel als interreligieus vlak. Ze is auteur van het boek 180Amsterdammers, voormalig hoofdredacteur en programmaleider van Stichting Nieuw Wij en werkt momenteel als zelfstandig adviseur en projectleider. Ze heeft ervaring met het maatschappelijk veld, onderwijs, media, overheid, politie, justitie en maakt deel uit van het antiradicaliseringsnetwerk van de EU.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden