Rainer Fröhlich

Berkum houdt punt over aan aantrekkelijke streekderby bij Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – In een vermakelijk duel zijn Sportclub Genemuiden en Berkum zaterdag uitgekomen op een 3-3 gelijkspel. Berkum kwam drie keer op voorsprong, maar wist de winst niet over de streep te trekken.

Berkum kwam al in de 5e minuut op voorsprong via een rake uithaal van Jasper van der Stouw. In de 17e minuut scoorde Omar Kavak de gelijkmaker uit een vrije trap. Daarna liet Berkum een buitenkansje liggen. Marc van der Meulen, normaal zo zeker vanaf elf meter, miste een strafschop. Vlak voor rust sloeg Berkum wel toe. Na een goed uitgespeelde aanval passeerde Björn Bakker keeper Huiskamp met een hard schot.

In de tweede helft zette Sportclub Berkum onder druk. Dat had in de 57ste minuut resultaat. Jan Hooiveld scoorde uit de draai de gelijkmaker. In de 67ste minuut was het weer Van der Stouw die Sportclub Genemuiden pijn deed. Na goed voorbereidend werk van Van Aggele kopte hij de 2-3 binnen. Daarna verzuimde Marc van der Meulen het duel in het slot te gooien. Alleen voor doelman Huiskamp was de afwerking onvoldoende.

Het gaf invaller Frank Kuurman van de thuisploeg de kans om een hoofdrol te vertolken. Na een scrimmage schoot Kuurman raak via het aluminium. Sportclub had vervolgens nog drie punten aan dit duel kunnen overhouden. Eenkhoorn kon vrij inkoppen, maar zijn inzet werd gepakt door keeper Van Hoof. Zo kreeg dit duel een terechte einduitslag.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden