PEC Zwolle komt rampzalige start niet te boven in diepe zuiden

ZWOLLE – PEC Zwolle heeft met 3-0 verloren van Fortuna Sittard nadat het doordeweeks nog een prima bekerwedstrijd op de mat had gelegd tegen De Graafschap.

Na de 2-5 winst in Doetinchem kwam PEC zondagmiddag dramatisch uit de startblokken. Al na drie minuten moest doelman Mickey van der Hart de bal uit het net halen. Zwolle had moeite met de agressie en de duelkracht van Fortuna, dat voor iedere bal streed. Op slag van rust was PEC via Mike van Duinen en Thomas Lam toch dichtbij de gelijkmaker.

Met Sepp van den Berg en Vito van Crooij, als invallers, terug in het elftal ging PEC na de pauze tevergeefs op jacht naar de 1-1. Na ruim een uur spelen bracht Mike Diemers de thuisploeg vanaf elf meter op 2-0 en kort voor tijd benutte Diemers nogmaals een strafschop.

De loting voor de achtste finales van de KNVB Beker koppelde PEC aan AZ, een herhaling van de kwartfinale van vorig seizoen. Toen werd het 4-1 voor AZ na een rode kaart van doelman Diedrik Boer. AZ speelt wederom thuis (op 18, 19 of 20 december).