Bijeenkomst over voedselbeleid in Zwolle
Algemeen
BINNENSTAD - Verticale landbouw, verbinding met water, het aanbieden van gezonde keuzes, vers eten de stad inhalen. Deze en andere onderwerpen passeerden de revue bij de vorige edities van De Hongerige Stad Zwolle. Maar welke van deze ingrediënten zijn nodig voor een succesvol voedselbeleid in de stad? Op dinsdag 13 november wordt dit verkend in meet up De Hongerige Stad Zwolle.
De organisatie vertelt: “We laten ons inspireren door andere gemeenten en steden om te kijken hoe we in regio Zwolle een succesvolle voedselvisie kunnen ontwikkelen. Wat heeft onze stad nodig om tot een goede mix van ingrediënten te komen? Met de inspiratie uit andere delen van het land gaan we kijken hoe we van papier tot praktijk komen.”
Froukje Idema, programmamanager Food van de gemeente Ede, zette voedsel op de stedelijke agenda van Ede. Zij vertelt hoe zij het vormen van de voedselvisie heeft aangepakt en geeft daarvan praktijkvoorbeelden. Daarna wordt verder gepraat over de verschillende thema´s die in deze regio de voedselvisie kunnen vormen.
De Meet Up begint om 20.30 uur en vindt plaats in de Rabo foyer van Café Foyé aan de Blijmarkt 25.